• Peste 160 de persoane din zona Moldovei au participat la sase sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen 
  • Cele sase evenimente au fost organizate de Asociatia React in cadrul proiectului S.A.F.I.R. Nord Est
  • Scopul sesiunilor a fost acela de promovare a importantei respectarii egalitatii de sanse, pentru o societate echitabila

Piatra Neamt, 14 iulie 2015 – Asociatia React a incheiat seria celor sase sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen, cu accent pe piata muncii, organizate in cadrul proiectului „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Nord Est.

Evenimentele s-au desfasurat in perioada decembrie 2014 – iunie 2015 in orasele Bacau, Botosani, Iasi, Piatra Neamt si Suceava. 164 de membri ai societatii civile (organizatii neguvernamentale, asociatii profesionale si institutii culturale, patronate, sindicate etc.) si ai mass-media, in calitate de formatori de opinie si factori de influenta, au raspuns invitatiei Asociatiei React, manifestand interes si deschidere pentru rezolvarea inegalitatilor de gen.

In cadrul celor sase sesiuni, participantii au aflat cum sa recunoasca si sa actioneze in situatii de discriminare, care sunt consecintele preconceptiilor asupra societatii, in general, dar si la nivel individual, si cum ne putem elibera de stereotipuri. Temele abordate au fost variate si au vizat subiecte de larg interes, de la limitarea optiunilor profesionale de catre prejudecati si stereotipurile de gen in mass-media si publicitate, pana la dezbateri privind alegerile in cariera si accesul egal la o viata profesionala si personala implinita.

Prezentarile au fost sustinute de expertii in egalitate de sanse din cadrul Asociatiei React, alaturi de o serie de specialisti in domeniu (consilieri in orientarea carierei, specialisti in integrarea sociala si profesionala, traineri in domeniul egalitatii de gen).

„Prin sesiunile organizate in cadrul proiectului S.A.F.I.R. Nord Est ne-am propus sa crestem nivelul de constientizare si de implicare al mass-media si al societatii civile in crearea unei piete a muncii fara discriminari de gen sau de orice fel. Este momentul sa intelegem cu totii ca adevarata schimbare porneste cu fiecare dintre noi”, a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Proiectul „Sansa unei vieti mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”, implementat si comunicat sub denumirea „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Nord Est este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

Pentru informatii suplimentare despre proiect, va rugam sa o contactati pe Gabriela Hartan, Responsabil comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0732 222 315, e-mail gabriela.hartan@asociatiareact.ro.