• Peste 190 de persoane din zona Olteniei au participat la o serie de sase sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen  
  • Sesiunile s-au adresat reprezentantilor societatii civile si mass-media, scopul fiind promovarea respectarii egalitatii de sanse
  • Cele sase evenimente au fost organizate de Asociatia React in cadrul proiectului S.A.F.I.R. Sud-Vest Oltenia

Craiova, 16 iulie 2015 – Asociatia React a finalizat seria celor sase sesiuni de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen, cu accent pe piata muncii, organizate in cadrul proiectului „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Sud-Vest Oltenia.

Evenimentele s-au desfasurat in perioada decembrie 2014 – iunie 2015 in orasele Calimanesti, Craiova, Slatina, Targu-Jiu si Ramnicu Valcea. 194 de membri ai societatii civile (organizatii neguvernamentale, asociatii profesionale si institutii culturale, patronate, sindicate etc.) si reprezentanti mass-media, in calitate de formatori de opinie si diseminatori de informatie, au raspuns invitatiei Asociatiei React.

In cadrul sesiunilor, participantii au aflat cum sa recunoasca si sa actioneze in situatii de discriminare, care sunt consecintele ideilor preconcepute asupra societatii, dar si la nivel individual, si cum se pot elimina stereotipurile. Temele abordate au vizat mai multe subiecte de interes pentru participanti, de la obstacolele din viaţa profesionala cauzate de stereotipuri, egalitatea intre oameni in ciuda aspectelor care ii diferentiaza sau restrictionarea optiunilor profesionale de catre stereotipuri, pana la dezbateri privind modul in care femeia imbina cariera cu activitatea din gospodarie.

Prezentarile au fost sustinute de o serie de specialisti in domeniul egalitatii de sanse, precum consilieri in orientarea carierei, specialisti in integrarea sociala si profesionala, traineri in domeniul egalitatii de gen sau psihologi.

„Prin ceea ce facem in cadrul proiectului S.A.F.I.R. Sud-Vest Oltenia si nu numai, schimbam mentalitatile eronate si ideile preconcepute existente in spatiul public. In demersul nostru, am apelat la sprijinul reprezentantilor mass-media si ai societatii civile, care au participat cu interes la sesiunile pe care le-am organizat. In timpul evenimentelor am constatat ca participantii au devenit aliatii nostri in ceea ce priveste combaterea discriminarii de gen sau de orice alta natura. Este important sa ne implicam atunci cand credem ca putem produce schimbari in bine si avem sprijinul necesar”, a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Proiectul „Sansa unei vieti mai bune pentru femeile din regiunea Sud-Vest Oltenia”, implementat si comunicat sub denumirea „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Sud-Vest Oltenia este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

Pentru informatii suplimentare despre proiect, va rugam sa o contactati pe Ruxandra Palade, expert comunicare – Asociatia React, telefon 0732.714.849, e-mail ruxandra.palade@asociatiareact.ro.