• 442 de femei fara un loc de munca, din satele ilfovene, s-au calificat in meseria de lucrator in domeniul conservelor din legume si fructe
  • Trei bucatarii rurale au fost infiintate si dotate cu echipamente moderne pentru a sprijini angajarea si autoangajarea femeilor din mediul rural
  • Toate acestea au fost posibile datorita proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”, derulat de Asociatia React

Bucuresti, 11 decembrie 2015 – 442 de femei din zonele rurale ale regiunii Bucuresti-Ilfov sunt pregatite, de astazi, sa prepare conserve delicioase pentru consumul public in cadrul celor trei bucatarii comunitare infiintate de Asociatia React prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”.

In urma cursurilor absolvite, toate aceste femei au obtinut un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei, care le atesta specializarea in meseria de lucrator in domeniul conservelor din legume si fructe.  In completarea acestei calificari, femeile au urmat si cursuri gratuite de competente antreprenoriale, in cadrul carora au fost consiliate si pregatite pentru reincadrarea pe piata muncii sau pentru demararea propriilor afaceri.

Pentru a sustine in continuare comunitatile rurale ilfovene si pentru a asigura sprijinul femeilor din proiect, Asociatia React a infiintat trei bucatarii rurale complet dotate cu aparatura moderna. Astfel, bucataresele calificate prin proiect au ocazia sa-si prepare conservele in conditii de siguranta si igiena. Bucatariile apartin de cele trei Centre comunitare create cu scopul de a oferi suport in procesul de infiintare si de organizare a afacerilor locale.

Centrele comunitare, bucatariile si cele 442 de femei certificate profesional reprezinta rezultatele principale ale proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov” demarat in luna mai a anului trecut.

 

„Am dezvoltat acest proiect pentru a sustine femeile din satele si comunele din jurul Capitalei sa iasa din rutina muncilor casnice si sa isi foloseasca talentul culinar pentru a creste veniturile familiei. De asemenea, am incurajat productia de produse romanesti, pregatite de femeile de la tara dupa retete traditionale, accesibile acum bucurestenilor atat de aproape de ei.”, a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

 

„Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti-Ilfov”, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!