Bucuresti – Astazi, 28 noiembrie, 28 de femei fara loc de munca din comuna Cretesti, judetul Ilfov, au devenit, oficial, lucratoare specializate in conservele din fructe si legume datorita proiectului „Anotimpuri la borcan” Bucuresti Ilfov.

Cele 28 de absolvente au inteles oportunitatea profesionala oferita de proiect si isi doresc sa dechida afaceri de familie in domeniul alimentar. Cursul absolvit astazi a fost doar primul pas, urmatorul va fi initierea in competente antreprenoriale, pe care o parte dintre absolvente o vor obtine anul viitor.

Localitatile Dumitrana si Silistea Snagovului sunt alte doua zone, din Ilfov, in care exista 56 de beneficiare ale proiectului. Acestea au incheiat cursul de lucrator in domeniul conservelor din fructe si legume prin sustinerea unui examen care le-a oferit prima acreditare necesara viitoarei lor cariere. Cursul reprezinta o sursa de informare cu privire la procesul de productie si la normele de siguranta pentru produsele destinate consumului public. In comunitatile din care provin cele mai multe femei interesate sa devina antreprenoare vor fi amenajate trei bucatarii comunitare, care sa le permita prepararea conservelor in conditii moderne si sigure.

Pe cele 308 locuri gratuite ramase libere in proiect, se poate inscrie orice femeie cu domiciliul in mediul rural din regiunea Bucuresti – Ilfov, absolventa a minimum opt clase, fara un loc de munca in prezent. Cursurile au o durata de 360 de ore, sunt gratuite, iar diplomele obtinute sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Persoane de contact pentru inscrierea in proiect: Gina Ilie (T: 0727/ 385 070) si Nicoleta Steriopulo (T: 0732/ 714 841).

Obiectivul principal al proiectului „Anotimpuri la borcan” Bucuresti Ilfov, demarat de Asociatia React, este atat promovarea femeii din mediul rural ca persoana activa in campul muncii cat si dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale. Astfel, un total de 392 de persoane de sex feminin vor fi formate profesional si sustinute in vederea obtinerii unui loc de munca ori in a pune bazele unei afaceri proprii.

Numele oficial la proiectului Anotimpuri la borcan Bucuresti Ilfov este „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti- Ilfov” – un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeste in oameni!