SALVEZ_960X400

O viata poate depinde de tine este un program national de educare a populatiei cu privire la  importanta apelarii corecte a serviciului de urgenta 112 si a realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.

Problema identificata
Conform Serviciului de Telecomunicatii Speciale, in prima jumatate a anului 2011, 3 din 4 apeluri la 112 au fost false urgente sau glume proaste. Totodata, 60% din totalul apelurilor reale au solicitat interventia ambulantei, de aici si importanta cunoasterii manevrelor de prim ajutor ce trebuie efectuate pana la sosirea echipajelor medicale. Bolile de inima, accidentele rutiere, traumele datorate violentelor si conflictelor, vor deveni, pana in 2020, cele mai importante cauze de deces la nivel mondial (conform www.IFRC.org). In prezent, stopul cardiac afecteaza anual aproximativ 70.000 persoane, fiind principala cauza de deces in Europa (EuroStat).

Studiile au demonstrat ca resuscitarea corecta si rapida pana la venirea ambulantei, creste semnificativ sansele de supravietuire ale victimei.


Solutia noastra

  • Organizarea de campanii media de informare si educare a populatiei cu privire la apelarea corecta a serviciului 112, respectiv de constientizare a efectelor negative ale folosirii abuzive a acestui numar de urgenta.
  • Organizarea de campanii media de informare si educare a populatiei cu privire la importanta acordarii rapide si corecte a primului ajutor pana la sosirea ambulantei.
  • Organizarea la nivel national de cursuri gratuite de prim ajutor, cu un puternic caracter practic.


Rezultate

  • Am pregatit peste 15.632 persoane sa acorde primul ajutor.
  • Am organizat 625 cursuri gratuite de prim ajutor, in 28 orase de la nivel national.
  • Mai mult de 3,8 milioane romani au aflat despre importanta acordarii primului ajutor si a apelarii corecte a serviciului de urgenta 112, din campaniile noastre media.

www.salvez.ro

“Va scriu pentru a va multumi din suflet pentru trainingul de prim-ajutor! Cred ca a fost cel mai util si interesant training la care am participat, de la care am plecat cu increderea ca stiu cum sa pot ajuta un om intr-o situatie de urgenta. Mi se pare cel mai frumos lucru, mai ales ca simt ca sunt mult mai constienta fata de cei care ma inconjoara.” – Alice S., participant la cursul de prim ajutor O viata poate depinde de tine

“Multumesc…pentru un curs interesant, dinamic, placut si foarte folositor!…Trainerii au fost OK, foarte siguri pe ei in executia manevrelor (cum altfel? 🙂 ) , priceputi, cu simtul umorului. Au facut si atmosfera, au explicat si supervizat clar si atent partile practice… nota 10. Mi-au placut si materialele de curs (adica Charlie si celalalt manechin), foarte folositoare prin realismul lor.” – Adrian C., participant la cursul de prim ajutor O viata poate depinde de tine