• Un instrument de cartografiere a problemelor urmeaza a fi creat de Asociatia React în cadrul proiectului ICareMap
  • Aplicatia îi va sprijini pe cetateni sa faca cunoscute nevoile sociale ale comunitatii lor si sa formeze grupuri de initiativa locala pentru rezolvarea lor
  • ICareMap este un proiect derulat de Asociatia React si finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

Bucuresti, 17 noiembrie 2014 – Asociatia React lanseaza „ICareMap”, proiectul care vine in sprijinul celor care vor sa se implice in identificarea si solutionarea problemelor din cadrul comunitatiilor in care locuiesc.

Prin intermediul “ICareMap” se doreste cresterea implicarii la nivel civic prin utilizarea unui sistem de cartografiere online, unde cetatenii pot semnala nevoile comunitatii din care fac parte sau ceea ce ei considera ca ar putea sa fie imbunatatit.

Proiectul isi propune sa transforme cetatenii, din simpli observatori, in membri activi ai societatii civile, impulsionându-i sa lucreze impreuna pentru a obtine schimbarile pe care si le doresc. Aplicatia permite interactiunea cetateanului care a identificat o problema cu alti cetateni interesati de aceeasi situatie precum si cu ONG-uri cu expertiza in domeniul de interventie.

„ICareMap este un proiect de implicare a cetatenilor si de coeziune in interiorul unei comunitati. Uniti de nevoi comune locuitorii, ONG-urile si autoriatile ajung sa formeze grupuri de lucru si, impreuna, sa gaseasca solutiile si resursele necesare rezolvarii acestora”, a declarat Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

„ICareMap” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in România. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.