DESPRE_NOI_960X400_D

Suntem o echipa de oameni veseli, inimosi si creativi. Muncim mult si nu ne lasam pana cand nu iese totul perfect. Suntem pasionati de ceea ce facem si ne mandrim cu rezultatele proiectelor noastre. Ne place sa spunem ca, in React, experienta si know-how-ul fostilor corporatisti se intersecteaza cu entuziasmul tinerilor absolventi si cu activismul ONG-istilor cu state vechi.

Andreea Rotaru

Andreea Rotaru – Manager de comunicare
Intrarea in echipa React, in anul 2011, a marcat pentru mine un moment important, personal si profesional. Dupa 13 ani de experienta in institutii publice si companii, am gasit in Asociatia React combinatia perfecta de oameni, idei, valori, viziune si oportunitati. Cred in proiectele asociatiei, de aceea ma implic in implementarea lor. Nimic nu poate inlocui energia si satisfactia pe care o ai dupa ce ai ajutat oamenii sa doneze sange, sa invete sa acorde primul ajutor sau sa se angajeze pentru prima data in viata lor. Si ce poate fi mai frumos decat sa vorbesti despre organizatia si colegii de care esti mandra, despre proiectele care schimba sau salveza viata a mii de oameni si despre cauzele sociale in care crezi.

Valentina Serpoi – Manager de resurse umane
Am acceptat provocarea de a activa in cadrul Asociatiei React in anul 2011, la acel moment dorind sa cunosc mai bine domeniul organizatiilor nonprofit. In cadrul proiectelor derulate, am recrutat peste 200 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile, am aflat povestile lor si am incercat sa le ofer o sansa pentru a-si schimba parcursul in viata. Cred cu tarie ca a face bine inseamna in primul rand a oferi cu generozitate tot ce poti pentru a aduce bucurie celor din jur, fara sa astepti ceva in schimb. Impreuna cu toti colegii din Asociatia React, am adus plus valoare si am contribuit, prin proiectele derulate, la realizarea unui impact real al acestora in comunitati.

Valentina Serpoi

Adrian Rista – Avocat
Avocat prin profesie, ONG-ist prin chemare, activist prin alegere. Am coordonat la inceput activitatea juridica a Asociatiei React. Acum am pastrat activitatea juridica dar i-am adaugat coordonarea proiectului www.benevol.ro pentru ca ,,motorul” schimbarii  consider ca este motivatia personala. De asemenea, avand experienta in lucrul cu persoanele cu dizabilitati, am ales sa coordonez intreprinderea sociala Centrul de Marketing si Prognoza Sociala, pentru a demonstra ca integrarea persoanelor dezavantajate se poate face in domenii ce presupun utilizarea tehnologiei si nu doar prin munca fizica. Cred ca Asociatia React a adus si aduce in continuare o schimbare majora acolo unde activeaza.

Adrian Rista
Anca Smochina

Anca Smochina – Manager proiect

Dupa terminarea facultatii, imi doream sa cunosc oameni frumosi si interesanti, cu vise marete. Am inceput sa lucrez la Asociatia React in cadrul careia m-am implicat in proiecte de sanatate, educatie si economie sociala. Toate m-au ajutat sa progresez, sa imi testez limitele, sa fiu creativa si sa am sentimentul lucrului bine facut. In prezent ma implic in coordonarea proiectului national de monitorizare a diabetului prin sistem de telemedicina, proiect ce sprijina zi de zi pacientii sa isi adapteze stilul de viata in contextul bolii.

 

Cristina Pascu – Manager proiect
Ma consider una dintre cele norocoase. Sunt norocoasa ca, dupa o cariera in companii multinationale, am ajuns sa fac ceea ce mi-am dorit cel mai mult: sa lucrez cu oameni, pentru oameni. Sunt fericita ca ceea ce fac poate salva o viata in fiecare zi, prin cei pe care ii invatam sa acorde prim ajutor sau prin donatorii de sange. Microbul ONG-ist m-a afectat inca din studentie cand am inceput sa fac voluntariat si nu m-am vindecat inca. Sper sa nici nu o fac vreodata!

Cristina Pascu
Ruxandra Palade

Ruxandra Palade – Manager proiect
Business, nonprofit si academic. In ultimii sapte ani le-am cunoscut, pe rand, pe fiecare. Acum? Acum, imi pot imagina ca peste multi ani, voi fi o batranica artagoasa care merge la proteste in Piata Universitatii, cu bastonul la subrat si cu un gadget care filmeaza HD, in poseta XXL. Taxe abuzive, discriminare, minerit ilegal, braconaj si organisme modificate genetic? Le voi detesta pe toate. Ca si acum. Dar, pana atunci, ma ocup de www.AlTreileaSector.ro, impreuna cu o echipa de jurnalisti tineri si entuziasti. Zi de zi, din birourile React, informam romanii despre organizatiile, companiile, proiectele si oamenii care ne schimba lumea in bine.

Adriana Iacob – Manager zona Bucuresti – Ilfov
Pasionata de cifre, sunt o fire organizata si imi plac provocarile. De aceea, dupa 16 ani petrecuti in scoala (am terminat o facultate cu nume pompos „Management turistic si comercial” specializarea Marketing) si 10 ani petrecuti pe diverse posturi (reprezentant relatii cu clientii, economist, colector creante) in companii care vizau profitul material si imediat, am ales sa schimb traseul profesional si sa merg in sectorul neguvernamental, unde profitul nu este palpabil; unde profitul se masoara in binele facut celor de langa tine. Din 2011, fac parte din echipa React si am fost implicata in proiecte in domeniul sanatatii si incluziunii sociale.

Adriana Iacob
Leonard Sonei

Leonard Sonei – Manager local Asociatia React – Filiala Craiova
Absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, membru al echipei React incepand cu anul 2011, mi-am dorit foarte mult sa folosesc cei 8 ani de experienta in conducerea unor echipe mici si medii, astfel incat proiectele Asociatiei React sa se bucure de rezultate excelente in regiunea Sud – Vest Oltenia. Simt ca rezultatele muncii noastre vor schimba in bine vietile multor oameni, pentru o perioada lunga de timp.

Viorica Toader – Manager local Asociatia React – Filiala Sibiu
Venind dintr-o alta lume, 20 de ani de experienta in comert (in tara si strainatate) si 6 ani intr-o unitate militara din Sibiu, am gasit aici, in cadrul Asociatiei React, adevarata mea vocatie – aceea de a ajuta oamenii si comunitatea din care fac parte. Impreuna cu colegii mei, incerc sa schimb metalitatea oamenilor, sa-i conving sa doneze sange periodic, sa fie atenti la nevoile si sensibilitatile celor din jur si sa se implice in proiecte de voluntariat.

Viorica Toader

Aura Scarlat – Analist resurse umane Asociatia React – Filiala Piatra Neamt
Am intrat in echipa React in aprilie 2012. Din acel moment, am realizat ca pot face aici exact ceea ce-mi place cu adevarat si mai ales pentru ceea ce m-am pregatit. Pot ajuta oamenii care au sunt in cautarea unui loc de munca si care, din diferite motive, nu au reusit pana acum sa se angajeze.

Aura Scarlat
Cristina Visan

Cristina Gheboianu – Analist resurse umane Asociatia React – Filiala Targoviste
Dupa 4 ani de experienta in firme mici, am intrat in organizatie cu forte proaspete si cu dorinta de a comunica cu oamenii. Am avut noroc sa intru intr-o echipa de oameni profesionisti si pasionati de ceea ce fac. Desi sunt tanara, experienta mea in Asociatia React mi-a aratat ca varsta nu este un impediment in a ma dezvolta profesional, prin faptul ca am realizat atat de multe intr-un timp foarte scurt. Proiectele frumoase pe care le implementez in orasul meu imi ofera satisfactii si o stare de bine. Sunt mandra de echipa React si ma bucur ca am gasit in Targoviste cea mai frumoasa meserie, aceea de a schimba in bine viata oamenilor. Lucrez in Asociatia React de 3 ani si inca sunt la inceput.

Liviu Florea – Redactor-sef al publicatiei online AlTreileaSector.ro
Lucrez in presa din 2006. M-am alaturat Asociatiei React in primavara lui 2013, cu putin inainte de lansarea AlTreileaSector.ro. In organizatie am descoperit o echipa entuziasta, pusa pe fapte bune si am constatat ca sectorul neguvernamental ascunde oameni profesionisti, creativi si dornici sa schimbe Romania. Imi doresc ca, prin articolele pe care le scriu, sa scot in fata cat mai multe lucruri inedite despre societatea civila romaneasca.

Liviu Florea