•  Peste 80 de femei din judetele Prahova si Ialomita au obtinut diplome de lucrator in domeniul conservelor din fructe si legume in cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan”
•  56 de femei din aceleasi localitati formeaza noi grupe, care vor beneficia de pregatire gratuita in domeniul alimentar
•  Inscrierile continua pana la epuizarea celor 560 de locuri disponibile

Bucuresti, 18 decembrie 2014 56 de femei din comuna Homoraciu, judetul Prahova, si 28 de persoane din comuna Rosiori, judetul Ialomita, finalizeaza cursurile de lucrator in domeniul conservelor din fructe si legume, organizate in cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan”.

De asemenea, doua noi grupe din aceleasi comune se pregatesc sa inceapa specializarea gratuita disponibila prin „Anotimpuri la borcan”. Scopul cursurilor este de a oferi absolventelor oportunitatea de a se angaja sau de a comercializa legal, pe cont propriu, produsele realizate de ele. In plus, cursantelor li se vor pune la dispozitie si trei bucatarii comunitare avizate igienic si sanitar, in vederea pregatirii conservelor in conditii optime si vor fi ajutate in demersul obtinerii documentelor necesare. Cursurile si certificatele dobandite faciliteaza accesul doamnelor la activitati din domeniul alimentar, care sa le permita obtinerea unor venituri fara a-si neglija familia. Astfel, acestea se bucura de toate conditiile necesare initierii unei afaceri, chiar in comunitatea lor, avand sansa de a se lansa in mediul antreprenorial.

Batrinache  Ionela, din  comuna  Putineiu, judetul Giurgiu, absolventa a cursurilor  de lucrator  conserve  legume  si  fructe  si  competente  antreprenoriale, detine o suprafata de teren pe care vrea sa o foloseasca in vederea  infiintarii unei  linii  de procesare  legume. Cursul urmat a reprezentat imboldul necesar pentru ca ea sa se gandeasca sa inceapa o afacere de familie, unde spera sa ii atraga si pe cei doi baieti ai sai si i-a furnizat informatii utile in acest sens.

Cursurile marca „Anotimpuri la borcan” schimba destine si in Moroeni, judetul Dambovita. Din pasiune pentru gatit, Casandrescu Carmen s-a inscris si ea la pregatirea in domeniul alimentar si doreste, ca prin intermediul lor, sa-si aprofundeze cunostiintele si sa inceapa o afacere pe cont propriu.

Inscrierile la cursuri au loc continuu, pana la momentul epuizarii totalului de 560 de locuri iar condiţiile necesare pentru a participa sunt urmatoarele: doamnele si domnisoarele trebuie sa fie domiciliate in mediul rural, sa fi absolvit nivelul minim de scolarizare obligatorie si sa nu fie angajate in prezent in toate cele trei regiuni, Centru (Alba, Brasov, Mures, Covasna, Harghita, Sibiu), Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) si Bucuresti-Ilfov. Persoanele de contact pentru inscrierea la cursuri sunt Mariana Dutan (0722 406 778) si Cristina Gheboianu (0732 222 328), cristina.gheboianu@asociatiareact.ro.

Numele oficial al proiectului „Anotimpuri la borcan” este „Ocupare si antreprenoriat rural” si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeste in oameni!