ICareMapICareMap este un instrument online ce presupune identificarea de către cetăţeni a unor probleme de interes pentru o anumită regiune a țării, maparea lor pe o hartă virtuală și implicarea comunității locale în rezolvarea acestora.

Problema identificata

Cetatenii implicate si activi sunt coloana vertebrala a unei democratii puternice si a unei societati civile active. Cu toate acestea, tendintele recente privind prezenta scazuta la vor a cetatenilor si indiferenta acestora fata de problemele comunitatii pun sub semnul intrebarii stabilitatea democratiei pe termen lung si dezvoltarea societatii civile.

Implicarea civica a romanilor are un nivel scazut de exprimare si prea multi cetateni se implica in viata si problemele comunitatilor din care fac parte. Potrivit unei cercetari omnibus realizata de FDSC in februarie 2010, doar 3,7% din populatie a facut voluntariat pentru un ONG, 11,6% a donat sange si 18,6% a facut munca voluntara pentru o biserica sau intr-o comunitate.

Solutia noastra

  • Realizarea unui sistem de cartografiere a nevoilor cu care se confrunta comunitatile si cetatenii, impulsionandu-I sa actioneze impreuna pentru a genera schimbarile pe care si le doresc.
  • Stimularea coeziunii dintre cetateni si organizarea de grupuri de initiativa prin conectarea celor care au identificat o nevoie sociala cu alti utilizatori ai platformei si cu ONG-urile active in domeniul nevoii identificate in vederea implicarii in solutionarea acesteia

Rezultate

  • Realizarea unui instrument online de cartografiere a nevoilor comunitatilor
  • Cresterea gradului de implicare a societatii civile la nivel local
  • Inregistrarea a cel putin 500 de nevoi pe platforma si minim 300 persoane conectate cu alti cetateni sau ONG-uri pentru rezolvarea problemelor identificate
  • Sprijinirea organizarii a 10 grupuri de initiativa locala

 

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

www.icaremap.ro