• Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” Nord Est (S.A.F.I.R.) ofera cursuri gratuite de specializare in domeniul ingrijirilor la domiciliu
  • Proiectul vizeaza 280 de femei cu domiciliul in mediul urban din Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, aflate in cautarea unui loc de munca
  • Primele 60 de femei din judetul Neamt incep cursurile

Piatra Neamt, 28 august 2014 – 60 de femei din judetul Neamt incep cursurile de ingrijitor batrani la domiciliu prin proiectul „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile” Nord Est (S.A.F.I.R. Nord – Est).

Conform unei cercetari socio-profesionale in randul femeilor din regiunea Nord Est, elaborat de AJOFM Iasi, peste 70% dintre femeile neangajate sunt constiente ca au nevoie de cursuri de calificare pentru a se angaja si sunt dispuse sa investeasca timp in formarea lor profesionala. Mai mult, interesul pentru antreprenoriat se regaseste in randul a 50,92%, iar 55% considera ca au competente in lucrul cu oamenii.

Conform Statisticii teritoriale elaborate in 2013 de INS, in ultimii 10 ani, numarul pensionarilor din regiunea Nord Est a crescut cu 20%. Ca efect, cererea de specialisti in domeniul ingrijirilor la domiciliu a crescut de asemenea.

In acest context, S.A.F.I.R. raspunde atat nevoii de personal specializat in ingrijirea batranilor la domiciliu, cat si nevoii de ocupare a femeilor care au dificultati in gasirea unui loc de munca. Cursurile de formare sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si sunt gratuite.

Pe langa specializarea in ingrijirea batranilor la domiciliu, proiectul mai ofera inca doua cursuri gratuite: antreprenoriat si dezvoltare a competentelor de utilizare a computerului. Femeile vor invata care sunt etapele specifice de deschidere a unei firme ori de infiintare a unui PFA, cum sa atraga clientii si cum pot utiliza instrumentele online pentru a-si creste afacerea.

Dupa terminarea cursurilor, va fi creata o retea online care va intermedia schimbul de bune practici intre cursante si va media comunicarea cu potentiali angajatori.

„Imbatranirea populatiei si lipsa specialistilor in ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliu, reprezinta principalele argumente care ne determina sa credem in utilitatea si in sustenabilitatea proiectului SAFIR Nord Est. Scoala de antreprenoriat pentru femeile cu initiative responsabile Nord Est ofera posibilitatea implicarii femeilor in viata economica a comunitatii lor si, in acelasi timp, raspunde unei cerinte de baza intr-o societate moderna: sansa la o viata decenta pentru batranii care nu se mai pot ingriji singuri.” declara Anca Stefan, Manager de proiect.

Inscrierea in proiect continua pana la epuizarea celor 280 de locuri gratuite la cursuri. Conditiile de participare sunt urmatoarele: persoana de sex feminin, cu domiciliul in mediul urban din regiunea Nord Est, absolventa a minimum opt clase, aflata in cautarea unui loc de munca.

Numele oficial la proiectului S.A.F.I.R. Nord Est este Sansa unei vieti mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est” si este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeste in oameni!

Persoane de contact pentru inscrierea in proiect: Aura Scarlat (0732 222 312) si Lili Cucos (0732 714 904).