• Mai mult de 460 de persoane au participat la 18 evenimente de instruire privind egalitatea de sanse dintre femei si barbati
  • Participantii, membri ai societatii civile si ai mass-media, vor promova in comunitatile lor masuri de incurajare a respectarii egalitatii de sanse atat pe piata muncii, cat si la scoala sau in familie
  • Cele 18 sesiuni de instruire au fost organizate de Asociatia React in cadrul proiectului S.A.F.I.R – Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile

Bucuresti, 2 iulie 2015 –  Asociatia React a incheiat marti, 30 iunie, seria de 18 sesiuni de instruire privind egalitatea de sanse pe piata muncii din Romania.

Sesiunile s-au adresat factorilor de influenta ai oricarei comunitati: persoanele angajate in societatea civila si in mass-media. Participantii au aflat care sunt principiile egalitatii de sanse, cum sa recunoasca stereotipurile de gen si situatiile de discriminare si cum sa le combata.

417 reprezentanti ai societatii civile (organizatii neguvernamentale, patronate, asociatii profesionale, institutii culturale si sindicate) si 51 de specialisti din mass-media au fost prezenti la cele 18 sesiuni de egalitate de sanse, organizate de Asociatia React in cadrul proiectului S.A.F.I.R. – „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile”.

Sesiunile s-au desfasurat in Alba-Iulia, Brasov, Bucuresti, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea-Ciuc, Orsova, Ramnicu-Valcea, Sfantu Gheorghe, Slatina, Sibiu, Targu Jiu si Targu-Mures. Evenimentele au informat participantii cu privire la dificultatile pe care le intampina femeile in ceea ce priveste atat angajarea, cat si imbinarea unei cariere de succes cu indatoririle vietii de familie.

Temele abordate in cadrul sesiunilor au cuprins o larga paleta de subiecte, de la mitul meseriilor “de barbati” si “de femei”, egalitatea de sanse in era tehnologiei, discriminarea multipla, stereotipuri de gen in mass-media si publicitate, pana la dezbateri privind locul femeii in societate si in familie.

Sesiunile au fost sustinute de o serie de specialisti in domeniul egalitatii de sanse si din domenii conexe, precum psihologie, mass-media, sociologie.

Fiecare dintre cele 18 sesiuni a fost transmisa prin live streaming pe site-ul www.altreileasector.ro, iar inregistrarile sunt disponibile pe canalul de Youtube al Asociatiei React.

In perioada decembrie 2014 – iunie 2015, Asociatia React a desfasurat si o campanie de constientizare la nivel local a importantei respectarii egalitatii de sanse. In acest sens, a avut alaturi o serie de persoane publice care sustin egalitatea de sanse a femeilor pe piata muncii din Romania. Printre acestea, se regasesc Melania Medeleanu, Adriana Saftoiu, Anca Serea, Razvan Ionescu, Maria Radu, Magda Vasiliu, Ana Morodan.

Proiectul „Femeia de astazi pentru societatea de maine” este implementat si comunicat sub denumirea „Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile (S.A.F.I.R)” si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni!

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, manager comunicare in cadrul Asociatiei React: telefon 0723 212 249, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.